TIM ENDLICH

In 2016 nam ik dan eindelijk (pun intended) de stap. Ik besloot zelfstandig te gaan adviseren over communicatie en participatie. Een lang gekoesterde wens werd realiteit op 1 juli 2016: Open communicatie. 

Na een korte periode in retail te hebben gewerkt, kwam ik er al snel achter dat mijn hart ligt bij de publieke sector. Sinds 2009 heb ik voor en met verschillende overheidsinstanties gewerkt. En heb gezien hoe de overheid zich steeds meer terugtrekt in een regisserende en faciliterende rol. Het initiatief komt daardoor steeds meer bij de samenleving te liggen. Een ontwikkeling waar ik de voordelen absoluut van zie. Ik heb namelijk ook vaak met eigen ogen gezien hoeveel deskundigheid, ervaring en professionaliteit er in de samenleving schuilt. 

Des te belangrijker vind ik het dat (semi-)overheidsinstanties zich zelf steeds verder professionaliseren en optreden als een facilitator en regisseur. Want hoewel de toekomst er voor overheden anders uitziet blijven ze een essentiële rol spelen in ons dagelijks leven. Hoofdzakelijk in het creëren van de juiste condities om ons als samenleving te laten groeien en onze eigen leefomgeving in te richten. Juist dan is effectief communiceren onmisbaar. 

Ik heb de overtuiging dat communicatie maatwerk is. Het moet zo persoonlijk mogelijk en vrij van onzin zijn.  Zo hoop ik elke dag een beetje bij te dragen aan het verkleinen van de afstand tussen mensen.

Verder praten? Laten we eens koffie drinken!