“Je achtertuin is groter dan je denkt!” Dat is de treffende slogan van de gebiedspromotiecampagne van het eiland IJsselmonde. Want hoewel je het misschien niet direct zou zeggen, is het eiland IJsselmonde een verrassend gevarieerd gebied tussen Rotterdam en Dordrecht. Met prachtige fiets- en wandelroutes ontdek je de natuur en zie je kasteeltjes en mooie dorpjes vanaf historische dijken. Je kunt er varen, paardrijden, culinair genieten of lekker uitwaaien in het groen. De kern van de campagne is dan ook; “Kom ontdekken wat IJsselmonde jou te bieden heeft. Gewoon in je eigen achtertuin.”

Groen IJsselmonde

Voordat er uberhaupt een gebiedscampagne was, werd er een samenwerking gestart tussen de lokale overheden, de provincie Zuid Holland en de terreinbeherende organisaties. Samen hebben ze één doel; het eiland IJsselmonde tot bloei laten komen en bereikbaar maken voor recreatie. Zodat iedereen van het eiland kan genieten.

Creatie

Open communicatie was betrokken bij de eerste stapjes van het samenwerkingsverband en verzorgt sindsien de communicatie naar stakeholders. Zo ontwikkelde we in het verleden de website www.groenijsselmonde.nl en geven we al enige tijd de digitale nieuwsbrief uit. De externe communicatie en de gebiedscampagne wordt gevoerd door De Wijde Blik, een concullega  uit Amsterdam. Beide partijen werkten daarbij prettig met elkaar samen. Op dit moment werkt Open communicatie hard aan een nieuwe website voor Groen IJsselmonde.

Ontdek IJsselmonde

De website Ontdek IJsselmonde is een lust voor het oog. Steeds meer bezoekers weten de site te vinden en zien dat er enorm veel te ontdekken is in de omgeving. Met de lancering van de vernieuwde website van Groen IJsselmonde in het verschiet en het voorjaar op komst ziet het er naar uit dat IJsselmonde in 2018 weer een grote stap in de goede richting gaat zetten!

Meer weten? Ook behoefte aan een nieuwe website? Laten we eens koffie drinken!