Welkom bij Open

Open communicatie adviseert en begeleidt.
Met ervaring in overheidsland. Met kennis van het publieke domein.
Met specialisme op het gebied van (burger)participatie.

Maar vooral met liefde voor het vak.

Communicatie

Het gaat al lang niet meer alleen over het maken van een gelikte brief of een folder. En wij gaan graag in discussie met iedereen die anders beweert. In de wereld van vandaag de dag communiceert iedereen 24/7 en overal. Hoe maak je dan nog het verschil? Hoe dring je dan nog door tot je doelgroep?

Open communicatie gelooft in persoonlijke, no-nonsense communicatie. In laten zien wat je doet, ook als het niet altijd rozengeur en maneschijn is. We hebben ruime ervaring in het werken met overheden en andere organisaties die in het publieke domein opereren en zien wat er vandaag de dag gevraagd wordt; Nu de alleenheerschappij van massamedia voorbij is, gaat communicatie over maatwerk en persoonlijke aandacht.  

Participatie

Participatie is voor overheden en organisaties praktijk van alle dag. Door gebruik te maken van lokale expertise en de ervaringen van bewoners, ondernemingen en belangengroepen neemt de kwaliteit van beleid en ruimtelijke ontwikkeling zienderogen toe. Bovendien draagt het bij aan een gevoel van eigenaarschap en organiseer je draagvlak. 

Communicatie is een essentieel onderdeel van participatie. Draagvlak is namelijk niet iets wat je zomaar even “ophaalt”. Het staat of valt met vertrouwen en een doordacht proces. Dan is het belangrijk om er voor te zorgen dat je geen gaten laat vallen in de communicatie en weet welke accenten je moet leggen. Open communicatie kan je daar over adviseren en helpt je scherp te blijven tijdens het participatieproces.

Creatie

De inhoud staat bij Open communicatie altijd op nummer 1. En, om eerlijk te zijn, ook op nummer 2 en 3. Maar communicatiemiddelen die aanspreken en het juiste accent op de boodschap leggen kunnen een enorme meerwaarde hebben. Als beeld en woord elkaar versterken is communicatie op haar allermooist.

Het middel komt in de volgorde altijd als laatst. Het moet namelijk ondersteunend zijn aan datgene dat je wilt overbrengen. Dat betekent echter niet dat je niet met aandacht aan je middelenmix moet werken. Open communicatie helpt je een passende set middelen te bepalen én te ontwikkelen. In samenwerking met partners die zich bewezen hebben op het gebied van vormgeving en mediawijs zijn.

 

Open ontwikkelt ook gratis tools!